DIF og Team Danmark afslører fem af 15 nominerede til Årets Sportsnavn

11 OL-medaljer, fem PL-medaljer, et hav af VM- og EM-medaljer og et fodboldlandshold, som begejstrede danskerne er blot nogle af de formidable sportsresultater, som vi kan se tilbage på, når 2021 går på hæld.

I de kommende uger nomineres 15 danske atleter eller hold til Årets Sportsnavn 2021. Nu er de fem første nominerede atleter offentliggjort.

Danmarks mest prestigefyldte sportspris uddeles af sportens egne organisationer, DIF og Team Danmark.

”2021 har været et forrygende år for dansk idræt med et hav af fantastiske præstationer. Danmark har været stærkt repræsenteret på podiepladserne på tværs af sportsgrene, og det er helt exceptionelt, at vi i et så lille land som Danmark leverer så store resultater på den internationale idrætsscene. Det er derfor svært at begrænse sig, når der kun må nomineres 15 atleter,” siger Hans Natorp, der er formand for DIF og med til at udvælge de 15 nominerede til prisen.  

Lars Krarup, der er formand i Team Danmark og også med til at udvælge de 15 nominerede, siger:

”Vi har endnu engang været begunstiget af mange store sportsoplevelser. Selvom vi er et lille land, så leverer vores sportsstjerner igen og igen på øverste niveau. Det er ikke noget, vi må tage for givet, men noget vi skal værdsætte og hylde. Det er en stort set umulig opgave at rangere de mange præstationer overfor hinanden – ja, det er vel det, man kalder et luksusproblem. Jeg bliver stolt, hver eneste gang en dansk atlet præsterer på den internationale scene, og jeg er stolt over at være med til at hylde årets sportsnavn 2021.”

De første fem af de 15 nominerede er:

  • Amalie Dideriksen og Julie Leth, banecykling: OL-sølv og EM-sølv
  • Viktor Axelsen, badminton: OL-guldvinder, vinder Thailand Open x 2 (Super 1000), vinder Denmark Open (Super 1000), finalist ved All England, finalist World Tour-finaler, bronze ved Thomas Cup
  • Herrelandsholdet, fodbold: EM-semifinale og VM-kvalifikation
  • Tobias Thorning Jørgensen, paradressur: 2 x PL-guld
  • Emma Aastrand Jørgensen, kajak: 2 x OL-bronze, VM-guld, VM-bronze, 2 x EM-guld, 3 x guld og 2 x bronze i World Cups

Om ’Årets Sportsnavn’

Prisen som Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991 af DIF i partnerskab med Jyllands-Posten. Siden 2019 er der indgået et rent sportsligt partnerskab, og prisen uddeles nu af DIF og Team Danmark.

DIF og Team Danmark udpeger i alt 15 nominerede til prisen som Årets Sportsnavn, hvorefter der sættes navn på de tre finalister. Det er dommerkomitéen, som afgør, hvem der skal være den endelige vinder af prisen som Årets Sportsnavn 2021.

Årets Sportsnavn 2021 kåres ved den store sportsgalla Sport 2021 i Herning lørdag den 8. januar 2022. Showet transmitteres direkte på DR1.

Udover æren følger der 75.000 kroner med prisen.