Venskaber, fællesskab, eufori og sammenhold: Sport er ikke bare sport – det beviser EURO2020

Hvis der er noget, sport igen og igen beviser, så er det, at sport ikke bare er sport. Mange mennesker over hele verden har kastet deres kærlighed på den ene eller anden sportsgren, og det er den aktuelle EM-slutrunde EURO2020 et klassisk eksempel på.

Det er ikke ukendt for særligt mange, at fodbold er verdens største og mest udbredte sportsgren, både når det kommer til antallet af aktive spillere og udøvere, og når det kommer til tilskuere, interesse og opbakning. Hvad er det, fodbold kan, og hvorfor er sport ikke bare sport? 

Fodbold eksisterer overalt 

Verden over er folk optagede af fodbold, og det ses ikke mindst under en slutrunde som EM, hvor euforien, interessen, opbakningen og mediedækningen er intens. Det ses også ved, at vi tipper og oddser hos de Bedste Betting Sider, når vi ifører os spillertrøjer, og når vi handler grillpølser, snacks og kolde drikkevarer ind, så vi kan komme i den helt rette stemning, når de store favoritter skal i aktion på grønsværen. 

Fodbold giver gejst på mange niveauer. Både når vi selv spiller, når vi ser vores idoler spille på TV eller på stadion, når vi sætter penge på odds, når vi diskuterer fodbold med familie og venner, når vi betragter en gruppe børn spille fodbold og skabe venskaber på græsplænen uden for vinduet, og når vi diskuterer resultater og missede chancer over bordet i kantinen på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. 

Et evigt fællesskab

Man kan spille fodbold, så længe man har en gruppe af mennesker, en bold og kan markere to mål på jorden med et par trøjer, pinde eller hvad end, man har til rådighed. Derfor spilles fodbold også over hele verden, og det gør fodbold til et enormt inkluderende og lettilgængeligt spil. Alle kan spille fodbold, og alle elsker fodbold. Det er en af de få ting i verden, som er universelt. Fodbold er et universelt sprog, en universel følelse og et universelt pusterum i menneskers liv verden over. 

Fodbold og sport generelt giver os et evigt fællesskab, som altid bliver ved med at være aktuelt og forny sig. Fodbold er på mange måder vigtigt og helt uvigtigt, og det er netop derfor, at fodbolden rammer ind i hjertekulen hos mange. Mennesker har nemlig brug for at være optagede af noget, som er både vigtigt og samtidig helt ufarligt og i sidste ende ligegyldigt. Det giver os et frirum til at være, eksistere og lade os underholde.