Find den rigtige lommelygte

Hvad end du skal bruge en lommelygte til bilen, derhjemme eller når du er ude og dyrke sport, så gælder det om at finde den der er helt rigtig til dine behov. En lommelygte test kan være hjælpsom med at finde den rigtige lommelygte, men det kan være fornuftigt at overveje hvilke behov og krav du har til en lommelygte. Det kan være afgørende for, om du får købt den helt rigtige.

Størrelsen

Størrelsen er uden tvivl et vigtigt kriterie for din nye lommelygte. Det kan være en fordel med en lille handy lommelygte. Den kan være de fleste steder, uden at opfylde for meget plads, men det har også sine begrænsninger. Hvis du har brug for en større lommelygte, så medfølger der helt klart nogle fordele. Men den kan være tung og lidt klodset, og du får måske ikke brugt den helt så meget som du gerne ville. Så overvej nøje hvilket formål du har med lommelygten, og vælg en der passer til det behov.

Batteritid

Der er stor forskel på hvor lang tid lommelygten kan lyse ad gangen. Her kommer det også an på hvad præcist lommelygten skal bruges til. Nogle lommelygter har en batteritid på helt op til 10.000 på en fuld opladning, mens andre kun kan lyse i omkring 2,5 time. Hvis lommelygten skal bruges i små korte intervaller, kan 2,5 time være rigeligt, mens 10.000 timer er praktisk hvis den bruges ofte og længe. Det kan også være en fordel at overveje, om lommelygten skal være med udskiftelige batterier, eller om den skal kunne oplades. Opladning kræver både tid og en stikkontakt i nærheden, men en lommelygte der kan oplades, har typisk en længere batterilevetid. Omvendt kan det være en fordel med udskiftelige batterier, hvis der hurtigt skal gang i lommelygten igen.

Holdbarhed

Lommelygtens materiale er afgørende for hvor holdbar lommelygten er. Er lommelygten eksempelvis lavet af aluminium, vil den være mere modstandsdygtig hvis du skulle tabe den. Det kan være en stor fordel hvis du ofte bruger den til sport, da meget bevægelse øger risikoen for at den ryger ud af hånden. Det er også muligt at vælge en lommelygte der er vandtæt, hvis du ofte opholder dig i områder med vand.

Lysindstillinger

En standard lommelygte kan dække de basale behov, men det er også muligt at opgradere på dette område. En lommelygte med 5 lysindstillinger er nemmere at bruge, alt efter hvor mørkt et sted du befinder dig. Ved at regulere lysindstillingerne, har du også mulighed for at forlænge batteriets levetid.