To kæmpe events i København bliver en realitet efter udfasning af restriktioner

Med udfasningen af alle corona-restriktioner ved motionsevents fra 1. september bliver DHL Stafetten København og Copenhagen Half Marathon, begge i september, de første store motionsevents til at kickstarte sundheden, idrætsfællesskaberne og foreningslivet – vel at mærke uden mundbind, afstand eller corona-pas.

Tusindvis af løbere kan nu snøre løbeskoene og begynde træningen. For takket være den seneste udfasningsaftale vender to af Danmarks største løbeevents, nemlig DHL Stafetten København og Copenhagen Half Marathon, med sikkerhed tilbage i september. Og det bliver præcis som vi kender dem – og uden mundbind, afstand og coronapas.

Begge events arrangeres af idrætsforeningen Sparta Atletik og Løb, som pga. corona måtte aflyse begge events sidste år og dermed vinke farvel til størstedelen af foreningens indtægtsgrundlag.

Begejstringen er derfor stor hos løbsarrangøren, der glæder sig over at være blandt de første til at genstarte idrætsfællesskaberne rundt omkring i landet og samle de mange frivillige, der hvert år er med til at skabe de to events, der er kendt som hhv. verdens største firmastafet og et af verdens hurtigste halvmaratonløb.

Og der er rigtigt meget at fejre, når Sparta den 1. september skyder DHL Stafettens første dag i gang:

“At vi nu kan afvikle disse to flagskibsevents giver motivation og engagement ude i løbeklubberne og løbefællesskaberne landet over, som har brug for noget at samles om og holde sig aktive omkring. Det er hele det frivillige idrætsliv og foreningsdanmark, der nu kan starte op igen,” lyder det fra Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik og Løb.

Sparta har i det seneste år kæmpet en kamp for at kunne få lov at afholde sikre motionsevents.

“Der skal lyde stor cadeau til idrættens organisationer, som sammen med os og landets største foreningsbårne løbsarrangører har kæmpet for at idrætslivet, foreningslivet og de store motionsevents kunne komme i gang igen. Det er vigtigt for folkesundheden og for fællesskabet,” mener Dorte Vibjerg.

DHL Stafetten flyttes to dage 

At udfasningen først træder i kraft den 1. september betyder, at de første to dage af DHL Stafetten København må flyttes ind i september. DHL Stafetten afholdes således over 5 dage fra onsdag den 1. september til og med tirsdag den 7. september.

Copenhagen Half Marathon vil blive afholdt den 19. september på den superhurtige rute, der har gjort løbet verdenskendt. Det vil samtidig være det første store motionsløb i verden, der vender tilbage på den internationale løbescene efter corona-pandemien. Og interessen for at løbe er enorm, konstaterer Dorte Vibjerg:

“Vi ligger på nuværende tidspunkt foran tilmeldingstallet for 2019, som var det første år, hvor CPH Half var udsolgt, og vi ser kun, at tendensen fortsætter. Folk vil gerne tilbage til normale tilstande og opleve suset ved at være en del af et stort løbefællesskab,” fortæller hun.     

  • Copenhagen Half Marathon afholdes for 7. gang søndag den 19. september
  • Der er plads til 25.000, og der er pt. over 11.000 tilmeldte
  • Copenhagen Half Marathon er et World Athletics Road Race Elite event (tidligere IAAF Road Race Gold Label event)
  • Løbet arrangeres af Sparta Atletik og Løb i samarbejde med Dansk Atletik. Det er sponsoret af Zalando, Nordea-fonden er bidragsyder, partnere er Københavns Kommune, Frederiksbergs Kommune, Sport Event Danmark.
  • DHL Stafetten afholdes i sin 40. udgave over 5 dage: 1., 2., 3., og 6., 7. september
  • DHL Stafetten har ca. 120.000 deltagere fordelt på mere end 3000 virksomheder
  • Med undtagelse af 2020, hvor DHL Stafetten blev aflyst grundet Covid-19, så er DHL Stafetten blevet afholdt i Fælledparken, København, hvert år siden 1981.
  • Sponsor er transport- og logistikfirmaet DHL 

Tilmeldingen til CPH Half er åben på www.cphhalf.dk
Tilmeldingen til DHL Stafetten er åben på www.sparta.dk/dhl