Dansker tabte afstemning om præsidentpost

Danske Niels Nygaard tabte afstemningen om at blive præsident i de europæiske olympiske komitéer og forlader nu organisationen.

Kampen om præsidentposten for de europæiske olympiske komitéer (EOC) stod mellem Niels Nygaard, der de seneste 14 år har været formand for DIF, og det græske IOC-medlem Spyros Cabralos. Det endte med at blive grækeren, der trak det længste strå med stemmerne 34-16 blandt EOC’s delegerede fra de 50 medlemslande.

Nederlaget i kampafstemningen betyder, at Niels Nygaard nu forlader EOC, hvor han har siddet i bestyrelsen siden 2013. I 2017 blev han næstformand, og han blev 2020 fungerende formand, da den siddende præsident døde efter et sygdomsforløb.

”Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke fik flertallets opbakning, men det er vilkårene i en demokratisk afstemning, og jeg vil gerne lykønske Spyros Cabralos. Jeg er tilfreds med den valgkamp, jeg har ført, hvor jeg har slået på åbenhed og involvering af medlemslandene, og jeg tror, at jeg kunne have ledet EOC i en positiv retning. Men sådan gik det ikke, og jeg kigger derfor frem mod andre spændende udfordringer,” siger Niels Nygaard.