Dette er top-10 favoritter til at vinde EM

Der er EM i fodbold denne sommer. Det betyder at det er blevet tid til at kigge på nogle af de deltagende landshold, og hvem der er favoritterne til at vinde trofæet. Naturligvis har ethvert landshold teknisk set mulighed for at vinde EM i fodbold, men nedenfor kan du læse om de 10 største favoritter. 

Belgien
Modstandere i gruppespillet: Danmark, Finland, Rusland
Den gyldne generation fra Belgien hører til historien, uden at de vandt et trofæ, men der er stadigvæk nogle spillere tilbage fra den årgang. Du kan ikke udelukke et hold fra listen over favoritter, når de har spillere som Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne og Thomas Meunier. Hvis de viser sig at være i topform, vil de bestemt have en chance for at vinde EM-guld. 

England
Modstandere i gruppespillet: Kroatien, Tjekkiet, Skotland
Det kan godt være at England ikke har vundet noget trofæ siden 1966, men de har stadigvæk et af turneringens mest talentfulde fodboldlandshold. Deres imponerende præstationer ved VM i fodbold i 2018 har gjort dem til et af de landshold, som andre frygter i forbindelse med EM fodbold 2020

Frankrig
Modstandere i gruppespillet: Tyskland, Ungarn, Portugal
Som regerende VM-mestre fra 2018 er Frankrig nok den største favorit til at vinde årets EM. Landsholdet har nogle af verdens bedste spillere, herunder Paul Pogba, Kylian Mbappé og Antonie Greizmann. Der er ikke nogen, som ville blive overraskede, hvis de flyver nemt gennem hele turneringen og vinder guldet. 

Tyskland
Modstandere i gruppespillet: Frankrig, Ungarn, Portugal
Tyskland har en usædvanlig talentfuld trup, men de skuffede ved VM i fodbold i 2018. Hvis alt går op i en højere enhed for dem, vil de stadigvæk have mulighed for at vinde. Men de har svagheder i forsvaret, og derfor kan det være at de bliver overrumplet af deres stærkere modstandere. 

Italien
Modstandere i gruppespillet: Schweiz, Tyrkiet, Wales
Italien kvalificerede sig ikke engang til VM i fodbold i 2018. Men et land med en fodboldhistorie som Italien vil altid vende tilbage i kampen. Holdet har forbedret sig betydeligt under landsholdstræner Roberto Mancini. Den eneste udfordring er spillernes gennemsnitsalder samt deres manglende tempo.

Nederlandene
Modstandere i gruppespillet: Østrig, Nordmakedonien, Ukraine
Det seneste årti har budt på opture og nedture for Nederlandene. De har været i en VM-finale samt i finalen i Nations League, og derfor har de allerede bevist at de har hvad der skal til for at få hele vejen. Spørgsmålet er, kan de nå hele vejen til guldmedaljerne denne gang?  

Polen
Modstandere i gruppespillet: Slovakiet, Spanien, Sverige
Polen har måske ikke den mest imponerende trup i forhold til EM i fodbold. Men med Robert Lewandowski i angrebet, er der nærmest en stensikker garanti for mål. Desuden har de et formidabelt forsvar, og de har ikke lukket mål ind i løbet af de seneste ni kampe. 

Portugal
Modstandere i gruppespillet: Frankrig, Tyskland, Ungarn
Portugal er regerende mestre fra EM i fodbold i 2016, og derfor betragtes de også som en potentiel vinder i denne omgang. Dog kan det ende med at blive den sidste store internationale turnering for Cristiano Ronaldo, og derfor er spørgsmålet – kan de stadigvæk udnytte hans talent? 

Rusland
Modstandere i gruppespillet: Belgien, Danmark, Finland
Rusland klarede sig godt ved VM i fodbold i 2018, selvom mange begrunder deres præstation med at de havde hjemmebanefordel. I år har de en komplet trup, som potentielt kan overraske mod nogle af de mest etablerede landshold. 

Spanien
Modstandere i gruppespillet: Polen, Slovakiet, Sverige
For et årti siden havde Spanien et af alletiders bedste landshold. Men nu har nogle af de bedste spanske spillere, som Xavi og Iniesta, placeret fodboldstøvlerne på hylden, og derfor er der tale om en helt ny trup. Kan de nye talenter leve op til deres forgængere?