Ny bog om danskerne i NHL imponerer

Den 10. februar er ishockeyskribent Michael Søvsø udkommet med bogen Danskerne i NHL på forlaget Lindhardt & Ringhof. Et imponerende værk omhandlende en række danske superstjerner, der ofte bliver glemt i Danmark.

Af Kenneth Møller Kristensen

Danmark er ikke nogen stor ishockeynation. Men Danmark har været i A-gruppen, det øverste lag, ved ishockey-VM siden 2003. Imponerende for en nation med mindre end 20 ishockeyhaller og blot omkring 5.500 ishockeyspillere. Tal der i øvrigt var markant lavere i 2003. Og så har Danmark leveret en række spillere til verdens absolut bedste ishockeyliga. De spillere, 14 af slagsen, kan du møde, og blive imponeret af, i bogen Danskerne i NHL.

Nye ishockeyfans kan starte her. For bogen indledes med først en super interessant gennemgang af dansk ishockeys historie, og derefter et fantastisk indblik i hvad og hvor stort NHL faktisk er. Dejligt informativt og i øvrigt med mange sjove anekdoter.

Derefter følger en dejlig overskuelig oversigt med de danskere, som har optrådt i NHL, så du er helt rustet til at kaste dig ud i de 14 omfattende portrætter af de danske NHL-spillere.

Michael Søvsø har været på en rejse for at møde de danske spillere i verdens største ishockeyliga, og har fået dem til at fortælle deres historie. Og det er lykkedes imponerende godt. Det er klart, at man skal være ishockeyfan for at synes at det hele er interessant. For det er primært en fortælling om de enkelte spilleres sportskarriere. Men selvfølgelig er det også en fortælling om hvordan livet er som professionel idrætsstjerne. Og ovenikøbet for idrætsstjerner, der tjener rigtigt mange penge, og er berømtheder.

Og hvis du ikke lige kan huske det. De 14 danskere, der har været i isen i NHL er Philip Larsen, Nicklas Jensen, Patrick Russell, Joachim Blichfeld, Alexander Thue, Lars Eller, Nikolaj Ehlers, Frans Nielsen, Frederik Andersen, Jannik Hansen, Mikkel Bødker, Peter Regin, Oliver Lauridsen og Oliver Bjorkstrand.

Michael Søvsø skriver levende og inspirerende, og Danskerne i NHL kan absolut anbefales til dig, der elsker dansk ishockey.

Bogen, der er på 336 sider, kan købes i alle danske boghandlere. Anbefalet pris er kr. 249,95.

Husk i øvrigt at der er masser af sportsbøger hos vores samarbejdspartner CyclingWorldshop.dk.