Underskud hos DBU

Dansk Boldspil Union (DBU) har netop præsenteret et underskud på 2.3 millioner kroner for 2020. Dette trods manglende billetindtægter på 20-25 millioner kroner. DBU’s bestyrelse er tilfredshed med resultatet i et svært og usædvanligt år:

”På negativsiden står øverst, at alle landskampe har været ramt af aflysninger og tilskuerbegrænsninger, og i særdeleshed udskydelsen af EURO2020. Særligt manglende fans til Herrelandsholdets kampe har stor økonomisk betydning for regnskabet. På positivsiden i 2020 skal det bemærkes, at DBU har lykkedes at tabsminimere. Dels ved at aflyse en række aktiviteter, men også ved at undgå udgifter i stort omfang,” skriver bestyrelsen.

Konkret har DBU modtaget tilskud fra regeringens hjælpepakker og coronastøtte fra FIFA. Dertil kommer, at DBU har haft en større fortjeneste på de finansielle markeder end forventet.  

Resultatet vækker tilfredshed hos DBU’s administrerende direktør, Jakob Jensen, efter et svært og turbulent år i dansk fodbold.

”Lige som andre i samfundet har vi oplevet kæmpe ændringer i hverdagen med stor betydning for vores økonomi. Vi har arbejdet hårdt for at passe på DBU og dansk fodbold, så vi fortsat kan være i stand til at investere i og udvikle fodbolden på den anden side af corona-krisen. Vi har måttet aflyse, prioritere hårdere og gøre brug af de statslige hjælpepakker, så vi har kunnet undgå afskedigelser. Samlet set har vi et bedre regnskab end frygtet takket være opbakning fra medarbejdere, klubber, kommercielle partnere og andre i dansk fodbold. Vi vil fortsætte det hårde arbejde og så håbe på forår, vaccine og fodboldfest så snart, som det er sundhedsmæssigt ansvarligt,” siger han.