Ishockey-VM rykkes fra Minsk

Det internationale ishockeyforbund (IIHF) har nu officielt meldt ud, at der ikke skal være VM i 2021 i Minsk i Hviderusland. Forbundet skriver i en meddelelse, at det sker af sikkerhedsmæssige årsager. I weekenden meddelte hovedsponsor Skoda at de ville trække deres sponsorat, hvis der skulle spilles i Hviderusland, hvor den demokratiske situation lige nu er truet.

“Det er en ærgelig ting, at vi må flytte Minsk/Riga VM-buddet”, udtaler forbundets præsident René Fasel med henvisning til at VM var planlagt til at blive delt mellem Riga i Letland og altså Minsk i Hviderusland. “I processen har vi forsøgt at fremme, at VM kunne bruges som et værktøj til forsoning og være med til at dæmpe de socio-politiske spændinger i Hviderusland”, uddyber Fasel.

VM er planlagt til at blive afviklet fra fredag den 21. maj til søndag den 6. juni. Danmark er i gruppe med Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Slovakiet, Hviderusland og Storbritannien i gruppe A,. I gruppen B er Canada, Finland, USA, Tyskland, Letland, Norge, Italien og Kasakstand med.

IIHF overvejer nu, om der skal findes en helt ny arrangør af VM eller om der skal findes en arrangør, der kan dele eventet med Letland. Danmark har budt sig til som mulig arrangør, men også Slovakiet er på banen som en mulighed.

Danmark var i 2018 værter for ishockey-VM med kampe i henholdsvis Boxen i Herning og Royal Arena i København.