Danmark har tilbudt værtskab, men forbund vil holde ishockey-VM i Minsk

Ishockey-VM 2021 er planlagt til at blive afholdt til maj i henholdsvis Minsk, Hviderusland og Riga, Letland.

Den politiske situation, og i øvrigt også Covid-19 situationen i Hviderusland har dog fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved om eventet kan afholdes i landet, hvor præsident Alexander Lukashenko ikke følger alle demokratiske spilleregler.

Præsident for den internationale ishockeyunion (IIHF), René Fasel, har netop besøgt Minsk, og haft dialog med arrangørerne. “Som det er lig nu forventer IIHF, at sikre at både Minsk og Riga bliver værter for VM”, udtaler René Fasel  på forbundets website, men understreger også at der skal ske en del ændringer i Hviderusland for at det kan lade sig gøre.

Fasel siger videre til iihf.com, at de har modtaget en henvendelse fra Danmark om muligheden for at være VM-værter, samt at de også er i dialog med Slovakiet.

VM er planlagt til at blive afviklet fra fredag den 21. maj til søndag den 6. juni. Danmark er i gruppe med Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Slovakiet, Hviderusland og Storbritannien i gruppe A, der, efter planen, skal afvikles i Minsk. I gruppen der skal spille i Riga er Canada, Finland, USA, Tyskland, Letland, Norge, Italien og Kasakstand med.