Forsker: Afvikling af OL kræver en vaccine

De olympiske lege i Tokyo er som bekendt rykket fra 2020 til 2021. Men der er ingen garanti for at legene kan gennemføres. Professor Yoshiharu Matsuura, der er forsker i mikrobiele sygdomme ved Osaka University i Japan  mener at det kræver en vaccine mod Covid-19 for at kunne gennemføre legene.

“Den japanske regering sætter store ressource i udvikling af vaccine og medicin mod virussen grundet OL”, forklarer Matsuuara til Sky Sport.

Flere steder i verden er forskere tilsyneladende tæt på at have vaccine klar, men blandt andet en russisk vaccine er blevet mødt med stor skepsis.”Normalt tager en vaccineudvikling 10 år, og de siger de har gjort det på et år”, udtaler  Yoshiharu Matsuura om den russiske vaccine.

Japan har på det seneste set en mindre stigning i antal smittede med coronavirus. Ialt har 54,700 japaner været smittet og 1.088 er døde med sygdommen.