Aktiemajoriteten i Vendsyssel FF købt af schweizisk virksomhed

Det schweiziske fodboldselskab Core Sports Capital (CSC) har købt aktiemajoriteten i NordicBet liga klubben Vendsyssel FF.

CSC driver i forvejen Ligue 2-klubben Clermont Foot 63 i Schweiz samt den østrigske 2. Bundesligaklub SC Austria Lustenau.  Vendsyssel bliver dermed den tredje klub i samarbejdet, der i de kommende måneder vil blive yderligere udvidet.

Bag CSC står den 39-årige schweizer Ahmet Schaefer, der indtræder som formand for bestyrelsen i Vendsyssel FF. Tidligt i sin karriere har været en del af den øverste ledelse af FIFA, som han forlod i 2011 for at arbejde med blandt andet køb og salg af sportsrettigheder, inden han i 2018 etablerede Core Sports Capital. Med overtagelsen af aktiemajoriteten i Vendsyssel FF tager CSC endnu et skridt i opbygningen af en international alliance af klubber.

”Vendsyssel er en meget veldrevet klub med fremragende faciliteter, der passer perfekt til vores ambitioner. Lige som Clermont Foot 63 og SC Austria Lustenau er det en klub, der befinder sig i spændingsfeltet mellem at være for god til at rykke ned, men som mangler det sidste for at rykke op og etablere sig. Vi kommer ikke til at foretage revolutioner, men vil sammen med de mange dygtige folk i klubben bygge oven på, hvor der er behov for det,” siger Ahmet Schaefer.