Fodboldklub tager afstand fra ministers sprogbrug

FC København (FCK) skriver på deres website, at de tager afstand fra det sprogbrud som Danmarks udlændinge og integrationsminister Mattias Tesfaye har brugt på Twitter om to af fodboldklubbens spillere.

“FCK-United? Jeg kunne aldrig drømme om at håbe de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck”, har Tesfaye skrivet på Twiter, men siden slette det igen.

De to spillere som ministeren henviser til i et tweet, Jens Stage og Kamil Wilczek har begge modtaget trusler i forbindelse med at de er skiftet til FCK.

“Én ting er, at der kan være en hård tone mellem fans, men at en minister bruger en sådan tone, finder vi helt uforståeligt og uacceptabelt. Det er forkert overfor spillerne, men det er det i høj grad også overfor spillernes familier, der i forvejen har måtte stå model til meget. Derfor forventer vi naturligvis en lige så officiel undskyldning fra ministeren, som hans angreb var det. Derudover finder vi det besynderligt, at en dansk minister ikke ønsker, at en dansk klub og virksomhed, der beskæftiger hundredvis af mennesker, får succes mod en engelsk modstander og dermed sikrer indtægter. Indtægter, der blandt er med til at finansiere FCKs Bold i Byen projekt, som hjælper mere end 40 breddeklubber og flere integrationsprojekter. I stedet kunne ministeren måske have glædet sig over, at en ung mand som Mohamed Daramy, der har opnået dansk statsborgerskab for nylig, i aften opnår at prøve kræfter med nogle verdens bedste fodboldspillere som et resultat af lang tids hårdt arbejde.”, skriver FCKs formand Bo Rygaard på FCK.dk.