To danske maratonløbere udtaget til OL

På trods af coronakrise og et udskudt OL i Tokyo fra 2020 til 2021, så fortsætter de danske OL-forberedelser. Derfor har DIF’s bestyrelse netop OL-udtaget to danske maratonløbere, Abdi Ulad og Thijs Nijhuis, som begge har løbet de 42,195 kilometer på under 2 timer, 11 minutter og 30 sekunder, der er den internationale kravtid for en individuel OL-kvoteplads. Dog var der længe usikkerhed om, hvorvidt tiderne fortsat ville være kvalificerende, da OL blev udskudt til sommeren 2021. Nu er tingene dog faldet på plads.

”Jeg er meget glad for, at vi både får Abdi Ulad og Thijs Nijhuis med til OL og håber, at både konkurrencen og samarbejdet mellem de to kan skærpe dem, så de løber deres livs maraton i sommeren 2021. På grund af varmen og fugtigheden i Tokyo er maraton-distancerne flyttet til det noget køligere Sapporo, som ligger 800 kilometer fra Tokyo. Derfor arbejder vi nu på, hvordan vi kan skabe de helt rigtige og optimale OL-betingelser for de to løbere, når nu de ikke bor sammen med resten af den danske OL-delegation i Tokyo,” siger Søren Simonsen, der er chef de mission for det danske OL.