26 danske atleter til ungdoms-OL i Lausanne

Når ilden tændes på det nybyggede Vaudoise Aréna i Lausanne den 9. januar kl. 20, så sættes det tredje ungdoms-OL i vintersport i gang. Danmark er repræsenteret i fem sportsgrene med 26 atleter.

Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de misson for det danske hold i Lausanne, siger: ”Med 26 atleter deltager Danmark til ungdoms-OL i vintersport med det største hold nogensinde. For alle de unge atleter vil det uden sammenligning være den største sportslige scene, som de har stået på, så det bliver spændende at følge, hvordan de reagerer på det pres, som naturligt følger med, når der sættes spot på dem.”

Youth Olympic Games, som ungdoms-OL også kaldes, har samlet set deltagelse af 1.872 atleter i alderen 15-18 år fra 79 lande. For første gang til en olympisk event er der en kønsmæssig ligelig fordeling. Legene varer i 14 dage fra den 9.-22. januar 2020.