119 danske medaljer i 2019

Der er hård kamp om medaljerne i international eliteidræt, men alligevel lykkedes det 119 gange danske atleter at træde op på medaljeskamlen ved European Games, EM og VM. Det er tæt på status quo i forhold til 2015, der har samme turnus i internationale mesterskaber og dermed er det mest sammenlignelige år. Her vandt danske atleter 122 European Games-, EM- og VM-medaljer.

”Stor cadeau til de danske eliteatleter. Danmark fik sin første mandlige verdensmester i landevejscykling, håndboldherrerne skabte en folkefest, da de suverænt vandt VM på hjemmebane, og Anne-Marie Rindom sejlede sig både til EM- og VM-guld. Desuden har en række atleter i mindre profilerede idrætsgrene gjort det rigtig godt og hentet metal hjem. Danmarks atleter gør det godt, og de gør det godt i mange forskellige idrætsgrene. Det kan vi være stolte over i Danmark,” siger Søren Simonsen, der er leder i Team Talent og Elite i DIF.