Danmark klar til første World Beach Games

World Olympic Beach Games er det seneste skud på den olympiske stamme. Legene afvikles fra den 12.-16. oktober i Qatar, og Danmark stiller med 26 atleter i 4 idrætsgrene (beach håndbold, skateboard, aquathlon og kitefoil racing).

”Vi ser frem til legene. Det er godt, at der kommer fokus på nogle idrætsgrene, som normalt ikke får så megen opmærksomhed, og så er der også et meget interessant olympisk perspektiv,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, der er chef de mission for den danske delegation til World Beach Games.

Skateboard debuterer på det olympiske program ved OL i Tokyo næste år, mens kitefoil rancing er på programmet fire år senere ved OL i Paris 2024.

”Jeg håber, at vi kan levere nogle gode danske resultater. I beach håndbold er vi eksempelvis forsvarende europamestre for både kvinder og mænd, og vi har atleter som ligger godt til på ranglisterne i de andre discipliner. Men det er svært at vurdere vores chancer, da det er første udgave af legene nogensinde,” siger han og fortsætter:

”Samtlige udøvere kommer til at opleve et event, der minder meget om OL, og det vil især være vigtigt for skaterne som forberedelse frem mod OL i Tokyo.”

Den første udgave af World Beach Games skulle oprindelig være afviklet i San Diego, men på grund af økonomiske udfordringer blev det for fire måneder siden rykket til Qatar i stedet.