Den alpine World Cup sæson nærmer sig

Vinteren nærmer sig, og dermed også den fascinerende alpine World Cup skisæson. I slutningen af oktober indledes den 54. World Cup sæson under det internationale skiforbund (FIS). Første sæson var i 1967, og historiens første World Cup skiløb blev afholdt i tyske Berchtesgaden den 5. januar 1967. 

Du kan læse endnu mere om skisæsonen på Skisport.dk.

Den franske legende Jean-Claude Killy vandt det samlede klassement de to første sæsoner hos herrerne, mens canadiske Nancy Greene gjorde det tilsvarende hos kvinderne. Østrig har historisk set været den dominerende nation med 17 sejre hos både herrerne og kvinderne. Næstmest vindende nation er Schweiz med samlet 19 sejre, USA har 13 sejre, Sverige og Italien har seks af slagsen, mens Norge og Luxembourg er noteret for fem sejre. Historiens mest dominerende alpine skiløber er østrigske Marcel Hirscher, der har vundet den samlede World Cup de seneste otte sæsoner! Hirscher har dog netop offentliggjort, at han har stoppet sin karriere, og dermed er der lagt op at en ny æra indledes. Hos kvinderne har amerikanske Mikaele Shiffrin vundet den samlede World Cup de seneste tre sæsoner.

Indledning i Østrig
Sæsonens første World Cup løb bliver i østrigske Sölden, hvor der køres storslalom den 27. oktober både for herrer og kvinder. Første slalom bliver i finske Levi den 24. november, men der i canadiske Lake Louise køres styrtløb den 30. november og Super G den 1. december.

Sæson 2019/2020 består af næsten 90 løb fordelt med 43 løb hos kvinderne og 46 hos herrerne. En nyhed er at der skal køres i Kina. Yanquing skal være værter for et SuperG og et styrtløb, der i øvrigt skal fungere som et testevent for det kommende vinter-OL i Beijing. Vi vil følge den alpine World Cup tæt her på Sports-Blog.dk.