Peter Norman får statue

OL-sølvvinder på 200 meter løb, australske Peter Norman, får nu en status i hjembyen Melbourne samt en dag, 9. oktober, opkaldt efter sig. Norman, der døde for tolv år siden, tog kampen op mod rascisme på podiet ved OL i 1968 i Mexico. Guldvinderen amerikanske Tommi Smith, og bronzevinder John Carlos markerede Black Power bevægelsen ved at have en sort handske på ved præmiecermonien. Peter Norman havde, lige som de to øvrige på podiet et Olympic Project for Human Rights emblem på brystet.

Norman blev siden ignoreret af det australske atletikforbund, og ikke udtaget til OL 1972. Han endte med alkoholproblemer og depression og døde altså i 2006. Blandt andet blev Norman heller ikke inviteret til OL 2000 i Sydney, hvor alle australske medaljevindere i historien ellers var inviteret.