Fire danske VM-medaljer på første dag i Innsbruck

Søndag blev året landevejs-VM indledet i østrigske Innsbruck. Der blev kørt holdtidskørsel for tradeteam. Og Danmark hentede hele fire medaljer på første dagen. Hos herrerne blev Kasper Asgreen verdensmester med Quick-Step Floors Cycling Team. Andet år i træk en dansker er med til at vinde. Sidste år var det Søren Kragh Andersen med Team Sunweb, der så blev nr. to i år. BMC teamet hentede bronzen.

Vinderteamet bestod ud over danske Asgreen af Laurens De Plus, Bob Jungels, Yves Lampaert, Maximilian Schachmann og Niki Terpstra. Sidstnævnte har været med alle fire gange, hvilket gør Terpstra til den eneste rytter, der har disciplinen fire gange. Quick Step har tidligere vundet VM i holdtidskørsel ved VM i  2012 (Valkenburg), 2013 (Toscana) og i 2016 (Doha).

På nedkørslen mod Innsbruck ramt teamet i øvrigt en fart på mere end 100 km/t. Sejren var nr. 69! til det belgiske team i 2018.

Hos damerne var det Canyon – SRAM teamet der sejrede. Amalie Dideriksen sikrede sig sølv med Boels Dolmans, mens Pernille Mathiesen fik bronze med sit Team SunWeb.

Det var sidste gang af VM i holdtidskørsel køres for teams. I fremtiden skal køres for nationalhold.

Mandag fortsætter VM med enkeltstarterne for U23 herrer og U19 damer.