Ishockey VM 2019

Finland sensationelt verdensmester i ishockey 2019

Nærmest sensationelt blev det Finland, der søndag blev verdensmester i ishockey. I finalen i Bratislavia, Slovakiet, slog Finland favoritterne fra Canada med 3-1. Det var ellers Canada, der bragte sig foran ved Shea Theodore efter ti minutter i første periode. I anden periode udlignede den store helt Marko Anttila. Det var også Anttila, der bragte finnerne foran 2-1 efter 42 minutter og 35 sekunder. Harri Pesonen afgjorde kampen med fire minutter igen efter et enormt pres fra Canada.

Meget bemækelsesværdigt endte kampens skudstastisik på 44-22 i Canada favør.

Anttila blev finnernes helt store helt, da han scorede fire af Finlands sidste seks mål i turneringen.
Det er blot tredje gang at Finland bliver verdensmester i ishockey. Første gang var i Sverige i 1995 og anden gang ligeledes i Slovakiet, nemlig i 2011.

Rusland vandt bronze efter at have slået Tjekkiet. Der måtte straffeslag til at afgøre bronzekampen.