Cykling

Belgisk sejr i Bilka 6-dagesløbet 2019

Det blev det belgiske par nr. 16, Kenny De Ketele/Moreno De Pauw præsenteret af Bilka, der sejrede i Bilka 6-dagesløbet 2019, det 57. københavnske 6-dagesløb.

Der var stemning og fest, masser af tilskuere og fantastisk cykelløb, da det 57. københavnske 6-dagesløb sluttede tirsdag aften i Ballerup Super Arena. De danske fans kunne dog ikke glæde sig over lokal sejr. Det var nemlig de rutinerede belgiere De Ketele/De Pauw, der satte tingene på plads i løbets afsluttende jagt over 60 minutter.

Inden jagten havde par nr. 7, Michael Mørkøv/Oliver Wulff Frederiksen, ellers passeret 300 point, og dermed sikret sig en bonusomgang, der bragte dem på omgangshøjde med Kenny De Ketele/Moreno de Pauw samt det nydannet par bestående af hollandske Yoeri Havik og danske Matias Malmberg. Siden kørte også Christian Grasmann/Jesper Mørkøv sig på omgangshøjde og med en halv time tilbage var fire par stort set lige i spidsen af løbet.

Topparene vogtede længe på hinanden, men med omkring 15 minutter igen angreb de stærke belgiere, og erobrede med et kraftfuldt ridt den omgang, der siden skulle vise sig at blive afgørende. 7’erne forsøgte i slutfasen at svare igen, men fik ikke lov til at køre rundt.

Det var statsminister Lars Løkke Rasmussen, der skød løbet af, og han kunne i samme moment kigge op på barrieren, og konstatere at det er andet år i træk, at de Ketele vinder Bilka 6-dagesløbet. Sidste år var det med Michael Mørkøv, der med blot 18-årige Wulf Frederiksen i år blev nr. to. Tredjepladsen gik til det danske stjerneskud Matias Malmberg, og den rutinerede Yoeri Havik. De to blev sat sammen på finaleaftenen efter at have mistet deres tidligere makkere. “Det har været en fantastisk oplevelse, og naturligvis havde jeg på forhånd solgt det for en tredjeplads. Men det har også være forvirrende med de skiftende makkere jeg har haft. Jeg glæder mig virkelig til at komme tilbage til 6-dagesløbet her i Ballerup”, vurderede Matias Malmberg efterfølgende.

Hos par nr. 7 var der skuffelse, men også en konstatering af at modstanden var hård. “Vi kørte en god finalen, men belgierne havde lige det ekstra, der blev afgørende. Jeg troede ellers på, at vi skulle komme rundt til sidst, men det lykkedes altså ikke”, forklarede Michael Mørkøv efterfølgende, og understregede, at han fortsat går efter sin ottende sejr i Ballerup, der vil tangere australske Danny Clarks rekord i antal sejre i det københavnske 6-dagesløb. “Det har været en super fed oplevelse, og vi må bare konstatere at belgierne var en stærk og klog modstander”, supplerede Oliver Wulf Frederiksen.

Løbet blev generelt et kæmpe gennembrud for de to 18-årige Matias Malmberg og Oliver Wulf Frederiksen, der må regnes som fremtidens danske 6-dagesstjerner. De to talentfulde ryttere demonstrede både imponerende kørsel samt stor charme til glæde for publikum.

Par nr. 9 med danske Marc Hester og tyske Theo Reinhardt udgik inden finalen, da Reinhardt blev ramt af sygdom.

Bilka 6-dagesløbet 2020 skal afvikles den 30. januar til 4. februar.