Cykling

Dansk sejr i fransk/belgisk cykelløb

Danmarks måske største cykelstjerne Mads Pedersen sejrede lørdag i det fransk/belgiske Tour de l’Eurométropole.

Sejren kom efter en taktisk finalen, hvor danskeren fik stor støtte af hans belgiske holdkammerat Jasper Stuyven, men hvor regnen også spillede massivt ind.

“Regn er fint for mig. Jeg er vant til det i Danmark. Motivationen var ikke super høj i starten af dagen, men jeg havde gode ben, og Jasper leverede et godt stykke arbejde. Jeg arbejde for ham i starten, men så ændrede tingene sig i finalen”, forklarede Mads Pedersen efter sejren.

Det så ellers ikke godt ud for Trek-Segafredo, da fem af teamets ryttere, inkl. Stuyven af var involveret i et styrt tidligt i løbet. Men med omkring 30 km til mål satte teamet sig frem for at hente et udbrud. “Vi besluttede os for at hjem FDJ med at kontrollere løbet og hente udbrudet. I finalen angreb jeg. Det var en god gruppe, men jeg havde problemer efter mit styrt og følte mig ikke super frisk. Så kom Mads bagfra, og jeg forsøgte at hjælpe ham, da han var virkelig stærk”, forklarede Stuyven efter løbet.

Flere ryttere sprang op bagfra og en ny frontgruppe blev dannet. Stuyven besluttede sig for at hjælpe Mads Pedersen. Belgieren neutraliserede blandt andre Tiesj Benoot fra Lotto Soudal, og Mads Pedersen og danskeren kunne spurte sig til den første danske sejr mens løbet har heddet Tour de l’Eurométropole.

Løbet ændrede i 2010 navn fra Franco Belge. Tidligere har Frank Høj og Tayeb Braikia vundet løbet.

Søndag kører Mads Pedersen GP d’Isbergues i Frankrig.

Photo credit: Gregory Van Gansen/PN/BettiniPhoto©2018